We zullen niet ophouden met ontdekken en het einde van alle ontdekking … 3-5 juni 2022

Geannuleerd

Begeleider : P. Dick Cobben ocd (Karmel Nederland)

 

We zullen niet ophouden met ontdekken en het einde van alle ontdekking zal zijn aan te komen waar we zijn begonnen en die plaats voor het eerst (echt) te kennen.

De diepere betekenis achter deze woorden uit een gedicht van de dichter en toneelschrijver T.S. Eliot is de opmaat naar een 3daagse retraite waarbij de nadruk ligt op ons leven als gebedsweg en ontdekkingsreis, waarbij het perspectief ver voorbij de fysieke dood reikt.
Onze christelijke traditie is veelgelaagd en als we diep genoeg graven vinden we er verbazingwekkende ‘ondergesneeuwde’ of zelfs vergeten inzichten die uitermate geschikt zijn voor hedendaags gebruik en aansluiten bij het huidige levensgevoel van de mens. Vanuit die onvermoede lagen uit onze traditie kunnen we anders leren aankijken tegen zonde, de missie van Christus, verlossing, onze eigen identiteit en levensmissie en tenslotte onze eigen dood. Al deze thema’s worden niet alleen theoretisch uitgewerkt, maar hebben voor een belangrijk deel een ervaringsbasis.
Er zijn afwisselend meditatieve momenten, instructie, verwerkingsopdrachten met terugkoppeling naar eigen leven en reflectie in kleine groepen.

 
P. Dick Cobben
Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs begon P. Dick aan zijn theologie studie aan de katholieke universiteit voor theologie te Amsterdam (K.T.U.A.), die later is opgegaan in die van Utrecht. Nog voor de afronding van de studie in 1996 begon hij zijn postulaat en noviciaat bij de karmelieten in Nederland.
In het jaar 2000 deed hij zijn Plechtige Professie en werd in 2001 tot priester gewijd. Van 2011 tot 2017 vervulde hij de functie van provinciaal, gelijklopend met de termijnen waarin P. Roeland provinciaal was, hetgeen de basis legde voor regelmatige uitwisseling met de Vlaamse Provincie. In de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het geven van geestelijke begeleiding en het houden van lezingen in binnen- en buitenland.

 

• Stille sfeer 
• Driedaagse van vrijdagnamiddag tot zondagnamiddag 
• Aankomst gasten: vrijdagnamiddag 3 juni – onthaal 17u00 
• Vertrek gasten: zondagnamiddag 5 juni om 15u30 
• Verblijfskosten incluis honorarium en warm middagmaal: € 203,00
• Minimum aantal deelnemers: 12 personen
• Uiterste inschrijvingsdatum: vrijdag 20 mei 2022

Inschrijven kan via: Het Rustpunt: info@rustpunt.net
tel 09 225 95 71
www.hetrustpunt.com

 

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven