Teresia van Avila: van vrees naar liefde. 4-8 oktober 2021

Begeleider: P. Paul De Bois

 

“Teresia van Avila is een uitzonderlijke vrouw, groot en uniek”, zo zei paus Paulus IV wanneer hij haar tot kerkleraar uitriep. Tijdens de Gouden Spaanse Eeuw werpt Teresia zich op als hervormster van de Karmel. Ze is spiritueel en tegelijk ook heel menselijk.

In haar geschriften vindt iedereen, religieuzen zowel als leken, een wegwijzer op het levenspad. Nog steeds heeft Teresia een boodschap voor ons moderne mensen. Deze grote mystica zoekt in haar leven naar waarden die het leven een fundament geven. Teresia neemt je mee op haar zoektocht van een persoonlijke ontmoeting met Christus. Het leven van Teresia van Avila is eerst en vooral een getuigenis van Gods uitnodiging om helemaal “van Hem” te worden. Bovendien nodigt Teresia je uit tot een leven van volmaaktheid, van meer liefde en van zelfgave aan God en de mensen. De weg die ze beschrijft in haar boeken is geen andere dan de zoektocht naar God die je uitnodigt om Hem lief te hebben. Jezus mag beetje bij beetje haar leven vervullen, haar bevrijden van haar angsten om zich helemaal over te geven aan de Liefde. Ze geeft zich over aan het geestelijk avontuur. Teresia maakt de overgang van twijfel naar zekerheid, van vrees naar liefde. Ook na eeuwen blijft ze voor elke christen een inspirerende figuur.

Een syllabus met de tekst van de conferenties wordt aan de deelnemers gegeven.

 

P. Paul De Bois
is geboren in 1959 en in de Karmel ingetreden in 1981. Hij woont momenteel te Gent. Hij is provinciale overste. Daarvoor meerdere keren plaatselijke overste en provinciaal raadslid. Meer dan twintig jaar lang heeft hij zich als karmeliet ingezet in de parochiepastoraal. Een grote uitdaging blijft voor hem hoe de karmelspiritualiteit verbinden aan concrete pastorale inzet.

 

• Volledig in stilte 
• Vijfdaagse van maandagvoormiddag tot vrijdag na het middagmaal.
• Aankomst gasten: maandagvoormiddag 4 oktober om 10u00
• Vertrek gasten: vrijdagnamiddag 8 oktober na het middagmaal
• Verblijfskosten incluis honorarium: € 400,00
• Minimum aantal deelnemers: 12 personen

Inschrijven kan via: Het Rustpunt: info@rustpunt.net
tel 09 225 95 71
www.hetrustpunt.com

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven