Online Vastenretraite 2021 met H. Teresa van Avila, vanaf 17 februari 2021

Betreed het kasteel van je ziel…

Video: https://www.facebook.com/1594192869/videos/10218530194318142/

 
De Vlaamse karmel biedt tijdens de vastentijd een online retraite met Teresia van Avila aan. 
Het is een samenwerking tussen drie provincies: Parijs, Oostenrijk en Vlaanderen

www.retraitenl.karmel.at

In deze retraites online tijdens de vastentijd 2021 (vanaf aswoensdag, 17 februari) hebben we H. Teresa van Avila als onze metgezel!
 
Het was in het midden van een crisistijd dat De Heilige Teresa van Avila (1515-1582) haar geestelijk meesterwerk schreef, het boek “De Innerlijke Brucht”. Terwijl haar hele werk als hervormster van de Karmel lijkt in te storten, haalt ze haar energie uit haar innerlijke. In onze context van de gezondheids- en economische crisis kan de ‘Madre’ ons helpen tijdens deze vastentijd te ontdekken dat daarin onze kracht ligt. Met deze kerklerares lopen we door het kasteel van kamer naar kamer tot het centrum, waar het licht van Pasen schijnt. De aanwezigheid van de Verrezen is het ware goede nieuws dat ons spirituele leven kan doen herleven.
 
De online retraites werden samengesteld door Pater Guillaume Dehortes OCD (Karmeliet in Avon bij Parijs) en een team in samenwerking met de Karmel van Oostenrijk en de Karmel van Vlaanderen.
 

De registratie is gratis. Na registratie ontvangt u wekelijks een mail met het Zondagsevangelie, een wekelijkse meditatie en korte suggesties voor elke dag van de week.
De retraite online is gratis en u kunt zich op elk moment aanmelden of afmelden van de mailinglijst.
Voor deelname aan deze retraites is het voldoende om het formulier op de website www.retraitenl.karmel.at in te vullen of door een mail te zenden naar retraitenl@karmel.at

 
Nodig vrienden en kennissen uit om deel te nemen door deze pagina aan te bevelen: www.retraitenl.karmel.at
 
Als u de mogelijkheid hebt om een poster te plaatsen in uw parochie of gemeenschap dan vindt u op de website een poster in A4 formaat.
 
Wij wensen u een gezegende vastentijd en een goede retraite!
 

 
P. Martin Faingnaert ocd
Karmel van Brugge en het organiserende team
www.karmel.be

 

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven