Zomerse Zindagen 8-15-22 augustus 2021 in het voormalige karmelietessenklooster in de Theresianenstraat Gent

Foto Google Maps

Lezingen in het oude Karmelietessenklooster in Gent

In het vroegere slotklooster in de Theresianenstraat is er van juli tot september een sfeervolle zomerbar in de kloostertuin.

P. PAUL DE BOIS en Karmelkenner FREDDY COUSSENS geven er een paar voordrachten over de Karmelspiritualiteit. Een must voor iedere kloosterliefhebber!

Programma

Zo. 08/08 van 15.00u – 16.30u:
Op zondag 8 augustus willen we even stilstaan bij hoe het is om vandaag te leven in functie van je geloof of overtuiging. Pater Paul De Bois, provinciaal bestuurder van de Karmel-orde, treedt in gesprek over hoe hij in deze 21e eeuw vorm geeft aan een geloofsregel uit de vroeg 13e Eeuw.

Aleide Raman zal de geïnteresseerden nadien uitnodigen om in de flow van enkele Qi Gong bewegingen contact te maken met onze innerlijke wereld en de energiestroom die onze weg opkomt. (vrije bijdrage)

 

Zo. 15/08 van 15.00u – 16.30u:

10 jaar geleden vertrok de laatste slotzuster uit het Karmelietessenklooster in Gent. Deze zusters leefden afgesloten van de buitenwereld. Wat weten we over deze geloofsgemeenschap achter de lange kloostermuur in de Theresianenstraat? Wat bezielde deze zusters? Hoe hielden zij lichaam en geest gezond? Hoe bleven de zusters bij de tijd? Was er ook ruimte voor engagement naar de buitenwereld toe? Freddy Coussens zal een tip van de sluier oplichten.

Aansluitend neemt Eva Van Leuven de aanwezigen mee in een zangsessie om samen deze verbindende kracht te ervaren. (vrije bijdrage)

 

Zo. 22/08 van 15.00u – 16.30u:

Sommige plekken kunnen de tijd veranderen… versnellen, vertragen, zelfs stil zetten. Ze nodigen de bezoeker uit om het presteren achter zich te laten en er gewoon te zijn. Het Karmelietessenklooster in de Gentse Theresianenstraat is zo’n plek. Nu dit klooster eigendom is van de Symbiosis Stichting kan u er even komen proeven van de sobere rust. Alsof de ruimtes de stilte kunnen behoeden. Steven D’Haens en Freddy Coussens leiden u rond in kleine groepen. U hoort er over het verleden, heden en de toekomst van het pand. Reserveren is een must.

 

INSCHRIJVEN KAN JE HIER:

https://www.wonenindeliving.be/zomerse-zindagen

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven