Previous Article Next Article Venite Adoremus donderdag 14 november 2019 Feest van alle Karmelheiligen : Eucharistische aanbidding 8u tot 20u
Posted in Post

Venite Adoremus donderdag 14 november 2019 Feest van alle Karmelheiligen : Eucharistische aanbidding 8u tot 20u

Venite Adoremus donderdag 14 november 2019 Feest van alle Karmelheiligen : Eucharistische aanbidding 8u tot 20u Posted on 17 oktober 2019

Eucharistische aanbidding in de kerk van 8u tot 20u; Eucharistie om 18u15

U, Heer, willen wij aanbidden, want U bent alle liefde waardig, Lam op de troon, nederig zachtmoedig, stil, zwijgend aanwezig, maar in volheid van Liefde werkzaam vanuit Uw Goddelijke Hart, Uw Goddelijke Wil, verlangend dorstend naar het hart van Uw mensen, onophoudend, eeuwig, alles herstellend en reddend.

Donderdag 14 november – Feest van alle Karmelheiligen – neemt Karmel Gent een hele dag deel aan het eucharistisch aanbiddingsfestival

Venite Adoremus

Wat ?
Het Festival « Venite Adoremus », dat zijn 11 doorlopende dagen en nachten van aanbidding, gaande van plaats tot plaats. De deelnemers zijn parochies alsook religieuze gemeenschappen en zelfs rusthuizen. Elke plaats schrijft zich idealiter voor een dag of een hele nacht in.

Waarom ?
Jezus zei : « Ik kwam om vuur op aarde te brengen en wat zou Ik graag willen dat het al brandde! Een parochie of een gemeenschap die een bevoorrechte tijd met Christus neemt tijdens het jaar, vindt een nieuwe dynamiek.

Hoe ?
De aanbidding is het verlengde van de eucharistische viering. Daarom heeft de mis een bevoorrechte plaats in het tijdschema.
Elke plaats organiseert een aanbiddingsmoment volgens haar specificiteit (zang, stilte, meditatie, rozenkrans…)
Vele parochies nodigen de kinderen uit voor een speciaal verzorgde gebedstijd.
In de plaatsen waar het past zijn de voorbijgangers uitgenodigd om even binnen te komen.

Wanneer?
Tijdens de tien dagen (en nachten) die het feest van Christus Koning voorafgaan (in november, de laatste zondag van het liturgisch jaar)

Waar ?
In 2007 is het Festival begonnen in drie parochies. Het is daarna verder in Brussel en in het hele bisdom Mechelen-Brussel gegroeid. Sinds 2014 hebben anderen bisdommen zich erbij aangesloten.

En jij ?
Jij bent uitgenodigd om je parochie te ondersteunen door je in te schrijven voor een aanbiddingstijd en je vrienden uit te nodigen. Het is ook de gelegenheid om je parochie of een gemeenschap in de buurt of in de buurt van je werk te ontdekken.

Lees verder op www.veniteadoremus.be

Maak kennis met de heiligen en zaligen van de Karmel 

Secured By miniOrange