Bezoek van pater Daniel Chowning aan onze Seculiere Orde

Nieuws uit onze gemeenschap, maart 2020

Op 19 februari kregen wij het bezoek van de Generaal Definitor
(lid van de Generale Raad van de Karmelorde in Rome).

Pater Chowning bezocht verschillende gemeenschappen van de Vlaamse Karmel. Ook de gemeenschappen van de Vlaamse Seculiere Orde kregen in Gent bezoek.
Hij gaf een boeiende uiteenzetting over de roeping van de seculiere Karmeliet. Pater Chowning had het nadrukkelijk over de ziekte van de wereld. De wereld is ziek, stelde hij.
Dit neemt niet weg dat we geroepen zijn om blijvend God in de wereld te brengen. De omvorming van onszelf en de wereld moet er komen door het gebed. Door het gebed komen we in Gods nabijheid die ons zal omvormen tot de heiligen die de wereld moeten genezen. Wij moeten liefdevol met de schepping omgaan, want de schepping is heilig. Wij zijn geroepen om het charisma (de gave van de liefde en het gebed) door te geven. De vlam die in ons aangestoken is moeten wij verder dragen en doorgeven.
Pater Chowning betoogde ook dat het aan ons is, mensen in de wereld, of de levende vlam van Liefde zal blijven branden. Wij moeten vooral mensen van goede daden en naastenliefde zijn in onze verziekte wereld. We moeten een pleister zijn op de vele wonden die de mens zichzelf en de schepping heeft toegebracht.
Het gebed, op een ‘eenzame plaats’ in de cel van ons hart, zal ons blijvend voeden, inspireren, kracht geven.
Hierop mogen we durven vertrouwen, door de hulp van de Vader die zijn kinderen nooit verlaat.


Ignace Dhondt ocds
ignacedhondt@karmel-gent.be

 

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven