Herbekijk de Urbi et Orbi-zegen van paus Franciscus op vrijdag 27 maart 2020

.Foto © VaticanMedia

 

→ De homilie van Paus Franciscus: De Heer omarmen om de hoop te omarmen

 

 

 

“Beste broeders en zusters, in deze dagen van beproeving, waarin de mensheid beeft onder de dreiging van de pandemie, wil ik alle christenen voorstellen om hun stem te verenigd tot de Hemel te richten. Ik nodig alle leiders van de Kerken en de leiders van alle christelijke gemeenschappen uit, samen met alle christenen van de verschillende belijdenissen, de allerhoogste, almachtige God aan te roepen, door samen het gebed te bidden dat Jezus onze Heer ons heeft geleerd.
Ik nodig daarom iedereen uit om dat meerdere malen per dag te doen, maar om aanstaande woensdag 25 maart om 12.00 uur allemaal samen het Onze Vader te bidden.
Op de dag dat veel christenen zich de aankondiging aan de Maagd Maria van de Menswording van het Woord herinneren, >moge de Heer het unanieme gebed verhoren van al zijn leerlingen die zich voorbereiden op het vieren van de overwinning van de verrezen Christus.

Met dezelfde bedoeling zal ik aanstaande vrijdag 27 maart om 18.00 uur een gebedstijd voorzitten op het plein voor de Sint-Pietersbasiliek, het lege plein.
Van nu af nodig ik jullie allemaal uit om via de media spiritueel deel te nemen. We zullen luisteren naar het Woord van God, we zullen onze smeekbede opwekken, we zullen het Heilig Sacrament aanbidden, waarmee ik aan het eind de Urbi- en Orbi-zegen zal geven, waaraan de mogelijkheid zal worden toegevoegd om de volledige aflaat te ontvangen. We willen reageren op de pandemie van het virus met de universaliteit van gebed, mededogen en tederheid. Laten we eensgezind blijven. Laten we onze nabijheid tot de eenzaamste en meest geplaagde mensen laten voelen. Onze nabijheid tot artsen, gezondheidswerkers, verpleegkundigen, vrijwilligers… Onze nabijheid tot de autoriteiten die harde maatregelen moeten nemen, maar dan wel voor onze eigen bestwil. Onze nabijheid tot de politie, tot de soldaten, die altijd proberen de orde te bewaren op straat, om de richtlijnen uit te voeren die de regering ons vraagt te volgen voor het welzijn van iedereen. Onze nabijheid bij iedereen.”

Paus Franciscus, 22 maart 2020

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven