EEN AVOND MET PAUS FRANCISCUS
Mgr. Luc Van Looy, Emmanuel Van Lierde e.a. op 20 maart 2023

Op maandag 20 maart (Hoogfeest van de heilige Jozef)  gaat bisschop Luc Van Looy voor in de Eucharistie van 18u15 die gevolgd wordt door een boekvoorstelling: bisschop Luc Van Looy gaat in gesprek met Emmanuel van Lierde over een boek dat Emmanuel schreef bij 10 jaar pontificaat van paus Franciscus. Deze bijeenkomst zal ook gestreamd worden via deze link.

EEN AVOND MET PAUS FRANCISCUS
 
18u15 Eucharistieviering (Sint-Jozef)
voorgegaan door Mgr. Luc Van Looy 

19u15 Boekpresentatie en panelgesprek
met o.a. Mgr. Luc Van Looy en Emmanuel Van Lierde

 
MAANDAG 20 MAART 2023 – GRATIS TOEGANG
AANMELDING VOORAF VIA INFO@HETRUSTPUNT.COM

Tekst gaat verder onder de afbeelding 

 

TIEN JAAR PAUS FRANCISCUS
 
“Buona sera.” “Goeienavond.” Met die eenvoudige begroeting wist de pas gekozen paus Franciscus meteen alle harten te veroveren. Op 13 maart 2013 steeg witte rook op vanwege de verkiezing van de 76-jarige Argentijnse aartsbisschop en jezuïet Jorge Mario Bergoglio, na het verrassende ontslag van paus Benedictus XVI. Voor het eerst durfde een paus het aan om zich te vernoemen naar de heilige Franciscus van Assisi, waarmee de paus meteen iets liet doorschemeren van zijn programma. Hij wilde dat de Kerk er weer zou zijn voor de allerarmsten en de gemarginaliseerden en zo een ‘veldhospitaal’ zou worden met Gods barmhartigheid als geneesmiddel.
 
Dit voorjaar verschijnt van de hand van eminent Vaticaan-kenner Emmanuel Van Lierde het boek ‘Paus Franciscus. De conservatieve revolutionair’ (Davidsfonds). Kort na de verkiezing van paus Franciscus ging Emmanuel aan de slag als de ‘huisvaticanist’ van het opinieweekblad Tertio. Hij kon niet alleen van nabij het reilen en zeilen van de paus volgen, maar mocht hem ook meermaals ontmoeten en interviewen. Eerder zei Emmanuel over de paus: “Franciscus gaat niet naar de machtscentra, maar naar de periferie. Hij is het morele geweten van de wereld. Hij richt de blik op de wonden van de mensheid, op alles en iedereen waar we liever van wegkijken.”
 
Mgr. Luc Van Looy, oud-bisschop van Gent en een goede bekende van de paus – schuift aan bij het gesprek dat wordt geleid door Doenja Van Belleghem (Sacred Books). Ook Jan-Willem Wits, voormalig woordvoerder van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, praat mee.
 
Voorafgaand aan de boekpresentatie en het panelgesprek zal Mgr. Van Looy voorgaan in de eucharistieviering bij het hoogfeest van Sint-Jozef. Daarin wordt ook stil gestaan bij het 10-jarige pontificaat van paus Franciscus (zijn installatie vond tien jaar geleden plaats op het feest van Sint-Jozef) en de overleden paus Benedictus XVI die als Joseph Ratzinger zijn naamfeest vierde op deze feestdag.
 

De avond is vrij toegankelijk.
Wij willen u wel vragen om u vooraf per email aan te melden bij info@hetrustpunt.com
Het boek van Emmanuel Van Lierde is na afloop te koop bij de auteur.
Het is tevens verkrijgbaar via www.carmelitana.be

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven