Karmelieten

Welkom

+ Welkom op de kloostersite van de Gentse Karmelieten. Onze aanwezigheid wil van-God-sprekend zijn.

Homilie Pater Lukas Martens 12 september 2021 : 24ste zondag door het jaar B

Iemand leren kennen gaat niet van vandaag op morgen. Meestal gaan we af op uiterlijkheden, op de sterke en zwakke kanten van iemand die meer in het oog springen. Maar wat iemand ten diepste bezielt, welke beproevingen iemand heeft meegemaakt, wat iemand met zich meedraagt aan verborgen pijn, blijft voor ons een geheim.

In ons Karmelklooster

Foto’s, video’s, interviews, overwegingen, anekdotes. Een inkijk in het klooster. Lectio divina, handwerk, gebed, theresiaanse humaniteit, liturgie. Corona-retraite in ons Karmelklooster, en Karmel Gent in vroeger dagen … → In ons Karmelklooster

Teresia van Avila: van vrees naar liefde. 4-8 oktober 2021

Begeleider: P. Paul De Bois
In haar geschriften vindt iedereen, religieuzen zowel als leken, een wegwijzer op het levenspad. Nog steeds heeft Teresia een boodschap voor ons moderne mensen. Deze grote mystica zoekt in haar leven naar waarden die het leven een fundament geven. Teresia neemt je mee op haar zoektocht van een persoonlijke ontmoeting met Christus.

Liefde heet ons welkom. 16 oktober 2021

Begeleider : P. Dick Cobben ocd (Karmel Nederland)
Een nieuw verstaan van onze geloofstraditie wordt mogelijk, wanneer wij op zoek gaan naar een gemeenschappelijke noemer in de inzichten van de grote mystici, zoals Gregorius van Nyssa, Teresa van Avila, Johannes van ‘t Kruis, Julian van Norwich, Teilhard de Chardin e.a. en deze verbinden met eigentijdse ervaringen.
De herontdekking van de mystiek neemt zo sterk toe dat de Duitse theoloog Karl Rahner onlangs zei: “De christen van de toekomst zal een mysticus zijn of hij zal er niet meer zijn.”

Jezus, Maria in het hart van Elisabeth. 18-20 oktober 2021

Begeleider : P. Martin Faingnaert (Karmel Brugge)
Deze mystica heeft ons zoveel te vertellen over het innerlijke leven. “De Drie-Eenheid is onze thuis” zegt Elisabeth. Deze retraite wil ons meevoeren naar de diepte, daar waar “noch de duivel, noch de zintuiglijkheid” kunnen binnendringen. Het is een innerlijke reis ver van alle lawaai. Bij het lezen van haar teksten komen wij tot verstilling en worden wij iets van het Mysterie gewaar.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven