Karmelieten

Welkom

+ Welkom op de kloostersite van de Gentse Karmelieten. Onze aanwezigheid wil van-God-sprekend zijn.

Homilie Pater Paul 28 juni 2020 : 13de zondag door het jaar A

In het evangelie van vandaag staan nogal stevige uitspraken. Als je denkt dat geloven alleen maar te maken heeft met zwevende woorden, met een tot niets verplichtende geloofsbelijdenis, word je hier wel flink wakker geschud: ‘Wie zijn kruis niet opneemt en Mij volgt, is Mij niet waardig’.

In ons Karmelklooster

Foto’s, video’s, interviews, overwegingen, anekdotes. Een inkijk in het klooster. Lectio divina, handwerk, gebed, theresiaanse humaniteit, liturgie. Corona-retraite in ons Karmelklooster, en Karmel Gent in vroeger dagen … → In ons Karmelklooster

Zomerkamp Jong Karmel 21-25 augustus 2020

Dag lieve jongeren, ouders, sympathisanten…   Na lang twijfelen is er dan toch eindelijk duidelijkheid: We mogen eind augustus met z’n allen op kamp. In bijlage vinden jullie de flyer voor ons zomerkamp, dat dit jaar doorgaat van 21 tot 25 augustus in Zennedal – Buizingen. Ben je geboren tussen 2002 en 2008, dan ben […]

Thérèse van Lisieux aan de tafels van de zondaars 2-4 oktober 2020

Begeleider : P. Roeland Van Meerssche
Kerklerares – patrones van de missies. Gestorven op 24 jarige leeftijd maar na haar dood één van meest gekende en geliefde heiligen. We volgen haar op haar “kleine weg” – de weg van de barmhartigheid.
• Volledige stilte
• Weekend van vrijdagavond 18u00 tot zondag na het middagmaal

De contemplatieve weg 26-30 oktober 2020

Begeleider : P. Carlos Noyen (Karmel Brugge)
Sinds enkele decennia is er veel belangstelling voor meditatie of het contemplatief bidden. In deze dagen gaan we in de leer bij vroegere en nieuwe grootmeesters. Theorie en praktijk gaan samen.
• Stille sfeer
• 5 daagse van maandagvoormiddag tot vrijdagnamiddag

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven