Wij verwelkomen een nieuwe medebroeder: Broeder Henrik-Maria van de Heilige Harten

Broeder Henrik-Maria Duenas van de Heilige Harten

‘De Karmel is communie: communie met God in het gebed en het leven in zijn tegenwoordigheid; communie met mijn medebroeders in het gemeenschapsleven. Wij hebben niet voor elkaar gekozen, maar werden samengebracht door de Heer als broeders, als leden van dezelfde familie; en communie met de wereld door het apostolaat, waarmee wij onze spiritualiteit proberen door te geven en meedelen aan de wereld. Onze orde heeft zoveel boeiende voorbeelden van heiligheid en hulp voor het leven met God.’

 Br. Henrik-Maria Duenas, ocd

Ik ben geboren in Makati City, een van de steden in het grote Manila (Metro Manila) in de Filippijnen, 14 september 1988. Maar mijn tijd in de Filippijnen duurde niet lang, want al in maart 1993 werd mijn vader door zijn werk verplaatst naar Zweden, en hij bracht zijn gezin mee.
Wij woonden in de tweede grootste stad in Zweden die Göteborg heet. Daar heb ik mijn scholing gedaan, en ik ben er gebleven tot mijn intrede in de Karmel, 14 september 2007, op mijn negentiende verjaardag. Ik trad binnen in het klooster van de Paters Karmelieten in Norraby-Tågarp, op het platteland in zuidelijk Zweden. Op 10 februari ben ik mijn noviciaat begonnen met de inkleding van het habijt, en een jaar later 15 februari 2009 heb ik mijn eerste professie afgelegd in de handen van de toenmalige provinciaal.
Ik bleef nog een jaar in het noviciaatshuis en pas in april 2010 ben ik eindelijk naar België gestuurd, eerst in Gent van april tot september 2010, om aan de Universiteit Nederlands te leren. 
Dan van september 2010 tot juni 2012 studeerde ik Filosofie in het Grootseminarie te Brugge, terwijl ik lid was van de gemeenschap van de Karmelieten van Brugge.
Op 20 juli 2012 heb ik mijn Plechtige Professie afgelegd in het klooster te Zweden (Norraby-Tågarp) en was dan een karmeliet “forever”. Een maand later ben ik naar Frankrijk gestuurd om aan het “Institut Catholique de Toulouse” theologiestudies te volgen. Ik verbleef er tot juli 2014, tot ik naar Brugge terugkeerde. Daar bleef ik tot januari 2015, en kwam er terug in april 2016, in die tussentijd was ik in Zweden.
Van september 2017 tot juni 2019 deed ik theologiestudies te Parijs. En tijdens mijn laatste semester te Parijs heeft onze Pater Proviciaal me gevraagd om naar Gent te komen, en ik heb ja gezegd, en dus ben ik hier 🙂

 

 

(Juni 2019)

Lees verder: Onze gemeenschap – Karmelieten spreken over de Karmel 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Secured By miniOrange