Vraag om gebed voor alle mensen in Oekraïne, door P. Generaal Miguel Marquez OCD

Vraag om gebed voor onze medebroeders en medezusters in Oekraïne … en voor alle mensen in Oekraïne
 
Ik zou mij willen richten tot de hele Orde, broeders, zusters en leden van de OCDS, in dit dramatische en verschrikkelijke moment: in verbondenheid met de oproep en de bezorgde smeekbede van Paus Franciscus aan het hele Volk van God, zou ik u zeer vurig willen vragen, als een prioritaire en dringende taak, om met alle vurigheid en vuur van uw geloof te bidden voor heel het Oekraïense volk dat nu wordt aangevallen en gebombardeerd.
 
Wij staan in contact met onze broeders en zusters in Oekraïne, namelijk de twee gemeenschappen van Ongeschoeide Karmelietessen in Kiev en Kharkiv, en onze broeders in Berdichev. De Afgevaardigde pater Jozef reist op dit moment naar Kiev om bij een van onze broeders en bij de gemeenschap van zusters te zijn. Enkele zusters uit Kiev hebben besloten naar Polen te vertrekken en zich in veiligheid te brengen. De gemeenschap in Kharkiv heeft besloten niet te vertrekken en in hun klooster te blijven. Deze zusters zijn het dichtst bij de grens.
 
We zijn nu allemaal Oekraïne. Vanmorgen vertelde de moeder-overste van Kharkiv me dat ze deze dagen geen mis hebben. Ik zei haar dat de eucharistie van de hele orde één was geworden met hen. Wij zijn in diepe verbondenheid met de Karmel en de mensen van Oekraïne. Wij zijn allen EEN op dit moment met onze lampen brandend.
 
Met Maria en Jozef en alle heiligen van de Karmel, bidden wij tot u Heer voor het volk van Oekraïne.
 

 

GEBEDSMOMENT VOOR VREDE

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven