Provinciaal kapittel 6 tot 8 juli 2020 in Gent : verkiezing van de provinciaal en van de raadsleden.

Op maandag 06 juli 2020 werd het provinciaal kapittel geopend met de → eucharistieviering tot de H.Geest. Nadien kwamen de kapitulanten samen ivm het maken van een aantal afspraken en werden ook de omslagen met de resultaten van de consultatieve voorkeuze van de provinciaal geopend en aan het kapittel bekend gemaakt.
 
In de namiddag werd het verslag van het voorbije triënnium voorgesteld en werd daarrond ook uitgewisseld. 
 
Op dinsdag 07 juli 2020 werd in de werkblokken van ’s morgens het financieel verslag gegeven. 
 
In de namiddag kwamen we in het paterskoor samen voor een half uur stil gebed. Aansluitend had de verkiezing van de provinciaal voor de komende periode plaats. P.Paul De Bois werd opnieuw gekozen voor een ambtstermijn.
 
P.Paul is geboren in Berchem in 1959. Studeerde geschiedenis en is in september 1981 ingetreden in de Vlaamse Karmel. Hij was socius van de studentenmeester; deeltijds aalmoezenier bij de marine te Oostende en gedurende vele jaren werkzaam als pastoor en deken in het bisdom Antwerpen en ook in Brugge. Ook gaf hij enkele jaren pastoraaltheologie aan het Theologisch Pastoraal Centrum te Antwerpen.   Verschillende keren was hij prior in één van onze kloosters of provinciaal raadslid. In 2005-2008 was hij een eerste keer provinciaal. Hij werd opnieuw provinciaal in 2017 en is nu opnieuw verkozen tot provinciaal. 
 
Die dag beluisterde P.Paul verder alle kapitulanten.
 
Ook een deel van woensdagmorgen 08 juli 2020 werd hieraan besteed. Tegen de middag aan werden dan de raadsleden van de provinciaal gekozen: P. Carlos Noyen en P.Piet Coucke.
 
In de namiddag werden de besluiten van het kapittel goedgekeurd; gaf P.Clemens een kort overzicht over het verloop van de studieweek in Rome rond de “charismatische verklaring” bij onze Constituties. Er was nog een kleine rondvraag bij de kapitulanten en de data voor de komende consilia plenaria (verdere besprekingsvergaderingen met alle medebroeders). Met het ondertekenen van het ‘Kapittelboek’ door alle aanwezigen en met een gezellig avondmaal samen, werd het kapittel afgesloten.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven