25 juni OPEN DAG Karmelietenklooster Gent

Zaterdag 25 juni 2022 – van 10u tot 17u – Gratis toegang
 
In het hartje van Gent ligt een groene oase die deel uitmaakt van een bijzondere plek. Met bijna vier eeuwen geschiedenis vormen de paters Karmelieten een van de oudste kloostergemeenschappen van de stad. Op zaterdag 25 juni zetten de Karmelieten de deur van hun monumentale klooster en magnifieke kloostertuin wijd open en zijn buren, Gentenaren en andere belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen.
 
Programma:
 
➤ Wandel op je gemak door de tuin, de begane grond van het klooster en de kerk.
 
➤ Volg één van de minicollege’s rond Karmelitaanse thema’s, of neem deel aan een persoonlijke ‘meet & greet… een Karmeliet’-sessie!
 

 
➤ Het internationale dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division maakt haar debuut in Vlaanderen! Om 11.30u en 15u verzorgen negen jonge topdansers (waaronder twee Belgen) de voorstelling ‘Solo’s@thePark’ in de kloostertuin.
“In onze voorstellingen zitten vaak verwijzingen naar spiritualiteit en zingeving dus ik denk dat we daar volledig op onze plek zijn”, zegt danser Kiran Gezels (20) die opgroeide in Lierde en onder meer stage liep bij het Opera Ballet Vlaanderen, dat in Gent een thuisbasis heeft.

 
➤ Om 10u, 12u, 13u, 14u en 16u rondleidingen door een professionele gids met o.a. de stille kloostergangen, de prachtige bibliotheek, de oude grafkelder en het Leeuwenhok, onderdeel van het illustere Prinsenhof waar de wieg stond van keizer Karel V. Graag vooraf aanmelden via info@hetrustpunt.com !
Al onze rondleidingen zijn ondertussen volzet!
Wegens het grote succes zullen er opnieuw rondleidingen georganiseerd worden tijdens de Gentse Feesten, hou zeker onze website of facebookpagina in de gaten.

 
➤ Jong en oud kunnen zich vermaken met allerhande traditionele volksspelen.
 
➤ Geniet van o.a. de eigen gin van de Karmelieten, huisgemaakte soep, abdijkazen, en een heerlijke pint van een kloosterbrouwerij.
 
➤ Kijk rond in de kloosterwinkel Carmelitana met een uniek aanbod artisinaal gemaakte abdijproducten en een breed assortiment boeken. 

 

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven