MEI … MARIAMAAND … 2021
met bijzondere intentie

Dit jaar roept paus Franciscus ons op om wereldwijd een “gebedsmarathon” te houden.
 
Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor dit soort initiatieven meestal niet al te warm loop. Maar deze keer is het net even anders.
De paus roept op om elke dag van de meimaand tot Maria te bidden: het dagelijkse rozenkransgebed van miljoenen gelovigen moet sterker zijn dan het coronavirus, dat de wereld nu al meer dan een jaar in de greep houdt.
 
De gebedsmarathon begint op 1 mei en eindigt op 31 mei, Maria-Bezoek. Op de afsluitende gebedsdag zal de paus vanuit het Vaticaan bidden tot Onze-Lieve-Vrouw voor het einde van de pandemie en de spoedige hervatting van het sociale leven.
 
Ook vele Mariale bedevaartsoorden hebben zich aangesloten. O.a. ook Scherpenheuvel. Elke dag wordt de rozenkrans gebeden, een gebedsmoment dat je kan volgen via de uitzending om 9u door Eclips TV. (EclipsTV is te bekijken op de kabel via Telenet (kanaal 51), Proximus (90-340), Orange (39) en TV Vlaanderen).
 
Ook in de Karmel heeft Maria een heel speciale plaats. Niet voor niets zijn we “broeders van O.L.Vrouw van de Berg Karmel”. Het dagelijkse rozenkransgebed is traditie in onze spiritualiteit.
 
In onze kloosterkerk staat links vooraan een mooi Mariabeeld. Je weet dat onze kerk dagelijks open is … en vele mensen lopen binnen voor het uitspreken van een gebedje of het aansteken van een kaarsje. Opvallend dat heel wat mensen dat in het voorbije pandemie jaar bleven doen. Waarom gedurende deze meimaand niet aansluiten bij de oproep van paus Franciscus? Door het rozenkransgebed te bidden of door dagelijks een kort gebed tot Maria uit te spreken.

 
✝︎

Tot U nemen wij onze toevlucht:
wees onze bescherming,
heilige Moeder van God,
wijs onze gebeden niet af
als wij in nood zijn,
maar verlos ons uit alle gevaren,
Gij, glorierijke en gezegende Maagd.

✝︎

 

Met deze ben je uitgenodigd om met de paus, met christenen wereldwijd en met ons mee te bidden …
 
P. Paul

 

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven