Eucharistie

Elke weekdag om 18u15 in de kerk.

Zaterdag om 17u  Eucharistieviering met gezongen Mariahymne.

Zondag om 10u  Gregoriaanse Hoogmis
voorafgegaan door het gezongen ochtendgebed om 9u30 in de kerk.

 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat

 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat Pater Paul

 

Elke H. Mis wordt opgedragen of gecelebreerd voor gans de wereld.

 

Een H. Mis is een “Eucharistie”. Dat woord is afgeleid van het Grieks en betekent: een “dankzegging”, een lofgebed aan God. Jezus Christus, de Zoon van God, is voor alle mensen op deze wereld gekomen om de universele liefde van God, zijn Vader, voor elke mens te openbaren. 

Uit liefde voor alle mensen, om ons van zonde en van een eeuwige dood te bevrijden, is Jezus al weldoende rondgegaan en heeft Hij een Blijde Boodschap van Gods liefde verkondigd. Jezus heeft geleden, is gestorven op een kruis en is verrezen. Door zijn H. Geest is Hij ons nu verder heel zorgzaam nabij. Alle lijdende mensen kunnen zich in zijn verlossend lijden begrepen en geborgen weten. Elke H. Mis stelt dit levensoffer van Jezus uit liefde voor ons opnieuw tegenwoordig. 

De H. Mis laten opdragen en/of meevieren, neemt je op in de dankzegging van Jezus aan Zijn Vader. In de maaltijd van de Eucharistie vormt Hij ons tot een liefdevolle mensengemeenschap. We ontvangen Jezus zelf onder de gedaante van brood en wijn, als bron van bevrijding en geluk. Elke Eucharistie is de gedachtenis van het Pasen van Jezus, een teken van hoop, een voorsmaak van de hemelse liturgie, een deelname aan het eeuwig leven bij God.  

Zo kunnen we de rijke vrucht van de H. Mis zélf ervaren en ook aan andere mensen laten ervaren. 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat
Foto: 10 februari 2018 Eucharistieviering met Anders Kardinaal Arborelius, karmeliet. Dank aan © Sim D’Hertefelt.

 

Homilieën

Mis aanvragen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven