Eucharistie

In de maand augustus 2020 blijven de publieke vieringen nog beperkt tot de zondagseucharistie van 10u.

Onze gemeenschap viert Eucharistie in intieme kring op dezelfde uren als voor de coronacrisis. U kan zich dan met ons verbonden weten, zoals wij met jullie allen. Wij bidden in elke Eucharistie voor hen die gewoonlijk met ons Eucharistie kwamen vieren.

Onze uren van Eucharistieviering:
elke weekdag om 18u15, zaterdag om 17u, zondag om 10u.

 

Eucharistie met publiek : in de maand augustus op zondag om 10u.

 

 

Elke H. Mis wordt opgedragen of gecelebreerd voor gans de wereld.

 

Een H. Mis is een “Eucharistie”. Dat woord is afgeleid van het Grieks en betekent: een “dankzegging”, een lofgebed aan God. Jezus Christus, de Zoon van God, is voor alle mensen op deze wereld gekomen om de universele liefde van God, zijn Vader, voor elke mens te openbaren. 

Uit liefde voor alle mensen, om ons van zonde en van een eeuwige dood te bevrijden, is Jezus al weldoende rondgegaan en heeft Hij een Blijde Boodschap van Gods liefde verkondigd. Jezus heeft geleden, is gestorven op een kruis en is verrezen. Door zijn H. Geest is Hij ons nu verder heel zorgzaam nabij. Alle lijdende mensen kunnen zich in zijn verlossend lijden begrepen en geborgen weten. Elke H. Mis stelt dit levensoffer van Jezus uit liefde voor ons opnieuw tegenwoordig. 

De H. Mis laten opdragen en/of meevieren, neemt je op in de dankzegging van Jezus aan Zijn Vader. In de maaltijd van de Eucharistie vormt Hij ons tot een liefdevolle mensengemeenschap. We ontvangen Jezus zelf onder de gedaante van brood en wijn, als bron van bevrijding en geluk. Elke Eucharistie is de gedachtenis van het Pasen van Jezus, een teken van hoop, een voorsmaak van de hemelse liturgie, een deelname aan het eeuwig leven bij God.  

Zo kunnen we de rijke vrucht van de H. Mis zélf ervaren en ook aan andere mensen laten ervaren. 

 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat
10 februari 2018 Eucharistieviering met Anders Kardinaal Arborelius, karmeliet. © Sim D’Hertefelt.

 

Homilieën

Mis aanvragen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven