Eucharistie

 

DAGELIJKSE EUCHARISTIE
Maandag tot vrijdag om 18u15
Zaterdag om 17u00 Eucharistie + Mariahymne
Zondag om 9u30 Ochtendgetijden, om 10u00 Hoogmis


Met het Gregoriaans koor van Kalken:
op 8 januari, 5 en 26 februari, 2 en 9 april, 7 en 28 mei, 2 juli, 10 september, 15 oktober, 1 en 26 november, 25 december 2023

 

 

Elke H. Mis wordt opgedragen of gecelebreerd voor gans de wereld.

Een H. Mis is een “Eucharistie”. Dat woord is afgeleid van het Grieks en betekent: een “dankzegging”, een lofgebed aan God. Jezus Christus, de Zoon van God, is voor alle mensen op deze wereld gekomen om de universele liefde van God, zijn Vader, voor elke mens te openbaren. 

Uit liefde voor alle mensen, om ons van zonde en van een eeuwige dood te bevrijden, is Jezus al weldoende rondgegaan en heeft Hij een Blijde Boodschap van Gods liefde verkondigd. Jezus heeft geleden, is gestorven op een kruis en is verrezen. Door zijn H. Geest is Hij ons nu verder heel zorgzaam nabij. Alle lijdende mensen kunnen zich in zijn verlossend lijden begrepen en geborgen weten. Elke H. Mis stelt dit levensoffer van Jezus uit liefde voor ons opnieuw tegenwoordig. 

De H. Mis laten opdragen en/of meevieren, neemt je op in de dankzegging van Jezus aan Zijn Vader. In de maaltijd van de Eucharistie vormt Hij ons tot een liefdevolle mensengemeenschap. We ontvangen Jezus zelf onder de gedaante van brood en wijn, als bron van bevrijding en geluk. Elke Eucharistie is de gedachtenis van het Pasen van Jezus, een teken van hoop, een voorsmaak van de hemelse liturgie, een deelname aan het eeuwig leven bij God.  

Zo kunnen we de rijke vrucht van de H. Mis zélf ervaren en ook aan andere mensen laten ervaren. 

 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat

10 februari 2018 Eucharistieviering met Anders Kardinaal Arborelius, karmeliet.

 

Homilieën

Mis aanvragen

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven