Eucharistie

 

DAGELIJKSE EUCHARISTIE
Maandag tot vrijdag om 18u15
Zaterdag om 17u00 Eucharistie + Mariahymne
Zondag om 9u30 Ochtendgetijden, om 10u00 Hoogmis

 

In overeenstemming met de maatregelen is het dragen van het mondmasker tijdens de erediensten verplicht. Ontsmetten van de handen bij het binnenkomen en elkaar niet aanraken tijdens de eredienst blijven verplicht.
Bij het binnenkomen, de communie en het buitengaan houden we één richting aan zoals door de pijlen aangegeven. Voor de communie schuiven uit naar de linkerzijbeuk en schuiven in vanuit de rechterzijbeuk. Bij het naar buitengaan op het einde van de viering schuiven we uit naar de rechterzijbeuk.

Van harte welkom.

 

 

Elke H. Mis wordt opgedragen of gecelebreerd voor gans de wereld.

 

Een H. Mis is een “Eucharistie”. Dat woord is afgeleid van het Grieks en betekent: een “dankzegging”, een lofgebed aan God. Jezus Christus, de Zoon van God, is voor alle mensen op deze wereld gekomen om de universele liefde van God, zijn Vader, voor elke mens te openbaren. 

Uit liefde voor alle mensen, om ons van zonde en van een eeuwige dood te bevrijden, is Jezus al weldoende rondgegaan en heeft Hij een Blijde Boodschap van Gods liefde verkondigd. Jezus heeft geleden, is gestorven op een kruis en is verrezen. Door zijn H. Geest is Hij ons nu verder heel zorgzaam nabij. Alle lijdende mensen kunnen zich in zijn verlossend lijden begrepen en geborgen weten. Elke H. Mis stelt dit levensoffer van Jezus uit liefde voor ons opnieuw tegenwoordig. 

De H. Mis laten opdragen en/of meevieren, neemt je op in de dankzegging van Jezus aan Zijn Vader. In de maaltijd van de Eucharistie vormt Hij ons tot een liefdevolle mensengemeenschap. We ontvangen Jezus zelf onder de gedaante van brood en wijn, als bron van bevrijding en geluk. Elke Eucharistie is de gedachtenis van het Pasen van Jezus, een teken van hoop, een voorsmaak van de hemelse liturgie, een deelname aan het eeuwig leven bij God.  

Zo kunnen we de rijke vrucht van de H. Mis zélf ervaren en ook aan andere mensen laten ervaren. 

 

Eucharistie Karmelieten Gent Burgstraat

10 februari 2018 Eucharistieviering met Anders Kardinaal Arborelius, karmeliet.

 

Homilieën

Mis aanvragen

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven