BOEKVOORSTELLING “AAN PAULUS” op zondag 7 mei met auteur Luc De Saeger en Pater Carlos Noyen, OOK ONLINE TE VOLGEN VIA STREAMING

 
– Tijdstip: zondag 7 mei 2023 om 15u00
– Locatie: Karmelieten-klooster, Teresa-zaal, Burgstraat 46 te 9000 Gent
– Inkom: gratis
– Inschrijving: graag voorafgaand aanmelden via boekhandel@carmelitana.be of 09 225 48 36
 
Online te volgen via streaming: https://www.twitch.tv/karmelgent
 

 
 Uitgeverij Carmelitana organiseert op zondag 7 mei a.s. een boekvoorstelling rond haar recente uitgave van het boek van auteur Luc De Saeger “AAN PAULUS – OVER ZIJN BRIEF AAN DE GALATEN EN WAT DIE MET EEN MENS DOET”.
 
Auteur Luc De Saeger (1953) is Doctor in de Theologie en Religiewetenschappen en Master in de Geschiedenis. Al ruim een kwarteeuw bestudeert hij de “Brief aan de Galaten”, een brief van Paulus die is opgenomen in het Nieuwe Testament. Onder meer het proefschrift waarmee De Saeger promoveerde aan de KULeuven gaat over die brief.
 
In “Aan Paulus” gaat Luc De Saeger in dialoog met Paulus over diens brief aan de Galaten. Een brief schrijven aan de apostel leek hem de meest directe en geëngageerde vorm om die dialoog aan te gaan. Het gaat er soms heftig aan toe, zowel in de brief van Paulus als in de brief aan Paulus. Want in beide gevallen gaat het over hoe je in het leven staat: durf je te leven zonder illusoire zekerheden? Durf je vrij te zijn, vrij van angsten, vrij van godsbeelden? En durf je, zoals Paulus, je in vrijheid toe te vertrouwen aan Christus? Genoeg voer voor een boeiende namiddag.
 
Het boek “Aan Paulus” is een uniek werkstuk omwille van de combinatie van wetenschappelijke eruditie in mensentaal en het getuigenis van een gelovige die zijn worsteling met de brief van Paulus analyseert en beschrijft. Heel de “Brief aan de Galaten” wordt daarbij onder ogen gezien, ook de meest weerbarstige uitspraken. Wie het boek van Luc De Saeger gelezen heeft, heeft dus ook heel de brief van Paulus gelezen. Leidraad is een nieuwe vertaling van de “Brief aan de Galaten” die de dynamiek en nuances van het spreken van Paulus naar voren halen.
 
“Aan Paulus” heeft als boek alles in zich om van de presentatie een boeiende en inspirerende namiddag te maken. Auteur Luc De Saeger zal enkele fragmenten uit het boek voorlezen. Verder zal over enkele centrale thema’s in de verkondiging van Paulus een gesprek worden aangegaan tussen Luc De Saeger en Pater-Karmeliet Carlos Noyen, verantwoordelijke van Uitgeverij Carmelitana en Paulus-kenner.
 
Achteraf kan bij een drankje worden nagepraat en kan het boek desgewenst worden aangekocht.
Wie niet aanwezig kan zijn, heeft de mogelijkheid om de boekvoorstelling online te volgen via streaming: https://www.twitch.tv/karmelgent
 

 
– Tijdstip: zondag 7 mei 2023 om 15u00
– Locatie: Karmelieten-klooster, Teresa-zaal, Burgstraat 46 te 9000 Gent
– Inkom: gratis
– Inschrijving: graag voorafgaand aanmelden via boekhandel@carmelitana.be of 09 225 48 36
 

 

Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven