Verlang met vreugde. 3 miniconferenties Adventstijd 2023, start zondag 3 december

Door P. Piet Hoornaert

3 december, 10 december, 17 december 

 
• Start telkens op zondag om 17u30 (na de vesperdienst van 17u00)
• Einde om 18u
• Plaats: Teresazaal
• Deelname: Gratis
• Mogelijkheid om te volgen via streaming → karmelgent – Twitch
 
 

Deze conferenties worden voorafgegaan door de vesperdienst van 17u00 – 17u30 in de kerk, waarvoor u eveneens hartelijk bent uigenodigd.

 
Als je iets moois en kostbaars geheel onverwacht te beurt valt, ben je reuzeblij. De vreugde spat eraf. Maar je bent dan te weinig in staat om dat kostbare helemaal te vatten. Om iets waardevols goed te ontvangen, is een tijd van uitzien, van voorbereiding bèter. Dàt is juist een ‘Advent’! Als mama en papa een kindje verwachten, bereiden ze de geboorte voor tijdens maanden van intens verlangen. En onzekerheid, beperking en offers hebben ze er voor over.
 
De advent is zo’n sterke tijd van dankbaar verlangen. Met vreugde zie je uit naar de liturgische komst van God die mens werd in Jezus. Je mag geloven dat God je ook nu in lastige levensomstandigheden tóch 100% nabij is. Hij ziet je héél graag, ondanks beperkingen in jou en rondom jou. Advent doorleven is méér verlangen naar de menslievende God zélf. Hij maakt je hart zuiverder, nederiger. Want als “kind van God” mag je Hem echt vertrouwen, ondanks alle schijn.
 
Daarom. Tijdens 3 miniconferenties doorleven we samen dit verlangen met vreugde. De bijbelfiguren Jesaja, Johannes Doper en Maria van Nazaret zijn daarbij onze gidsen. Want de rijkdom van de Menswording van Jezus, de Zoon van God, wacht op ons met Kerstmis. Top!
 
 
 
Uitnodiging tot delen:

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven