Verlang met vreugde! Herbekijk hier de 3 miniconferenties Adventstijd 2023

Door P. Piet Hoornaert

3 december, 10 december, 17 december 2023 

naar de afspeellijst op youtube

Als je iets moois en kostbaars geheel onverwacht te beurt valt, ben je reuzeblij. De vreugde spat eraf. Maar je bent dan te weinig in staat om dat kostbare helemaal te vatten. Om iets waardevols goed te ontvangen, is een tijd van uitzien, van voorbereiding bèter. Dàt is juist een ‘Advent’! Als mama en papa een kindje verwachten, bereiden ze de geboorte voor tijdens maanden van intens verlangen. En onzekerheid, beperking en offers hebben ze er voor over.
 
De advent is zo’n sterke tijd van dankbaar verlangen. Met vreugde zie je uit naar de liturgische komst van God die mens werd in Jezus. Je mag geloven dat God je ook nu in lastige levensomstandigheden tóch 100% nabij is. Hij ziet je héél graag, ondanks beperkingen in jou en rondom jou. Advent doorleven is méér verlangen naar de menslievende God zélf. Hij maakt je hart zuiverder, nederiger. Want als “kind van God” mag je Hem echt vertrouwen, ondanks alle schijn.
 
Daarom. Tijdens 3 miniconferenties doorleven we samen dit verlangen met vreugde. De bijbelfiguren Jesaja, Johannes Doper en Maria van Nazaret zijn daarbij onze gidsen. Want de rijkdom van de Menswording van Jezus, de Zoon van God, wacht op ons met Kerstmis. Top!
 
 
 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven